Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- عضو هیئت علمی پژوهشگاه علم و فناوری اطلاعات ایران داک گفت: ۶۰ درصد دانشگاه‌ها اقدام به ثبت پایان نامه در ایران داک کردند و با ابراز تاسف باید گفت دانشگاه‌های معتبر در مقابل این قانون مقاومت می‌کنند. تاریخ انتشار: 15:04 - 05 مرداد 1398 - کد خبر: ۵۳۶۶۱۱

فرهاد شیرانی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علم و فناوری اطلاعات ایران داک، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، ابتدا به تشریح دلایل کپی کاری در حوزه پایان نامه نویسی پرداخت و گفت: در حوزه تهیه پایان نامه و گاه رساله، مسئله‌ای بنام سایه نویسی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین معنا که دانشجویان نوشتن پایان نامه را به افرادی دیگر واگذار می‌کنند و خود اساسا نقشی در آن ندارند و عدم حضور دانشجو در تهیه پایان نامه عملا فرصتی ایجاد می‌کند که بار علمی یا فعالیت دانشگاهی با خدشه مواجه شود

شیرانی در پاسخ به این سوال که چه میزان از پایان نامه‌ها دچار عارضه سایه نویسی هستند، اظهار کرد: متاسفانه آماری در این خصوص وجود ندارد که بیان کند چند درصد پایان نامه‌های دانشگاه با این مشکل مواجهند، اما می‌توان درباره پایان نامه‌هایی اظهار نظر کرد که در سامانه همانندجو ثبت شده اند و طبیعتا مشابهت‌یابی نسبت به آن‌ها اتفاق افتاده و لذا درصدی از مشابهت را به نمایش می‌گذارند.

وی با اشاره به پیش بینی قانون گذار برای گردآوری اطلاعات علمی پایان نامه‌ها تحت عنوان ایران داک، گفت: با استفاده از مجموعه اطلاعاتی ایران داک می‌توان در کشف تقلب‌های علمی استفاده کرد.

شیرانی گفت: حدود ۶۰ درصد دانشگاه‌ها اقدام به ثبت پایان نامه‌های خود در ایران داک کرده و با ابراز تاسف باید گفت دانشگاه‌های معتبر در مقابل این قانون مقاومت می‌کنند.

مشاور رئیس پژوهشگاه ایران داک اضافه کرد: مقاومت در مقابل قانون در دانشگاه‌ها قابل کتمان نیست. ما با دانشگاه‌ها ارتباط داریم و در قانون پیشگیری از تقلب برخی دانشگاه‌ها در مقابل ثبت پایان نامه در ایران داک، همانندجویی یا تشابه یابی و نیز دسترسی و در اختیار گذاشتن پایان نامه برای استفاده دیگران به شدت مقاومت می‌کنند.

وی با اشاره به تحقیق میدانی و پژوهشی صورت گرفته از سوی ایران داک گفت: ما با پرداخت سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قادر شدیم ۷۶ هزار پایان نامه را خریداری کنیم و نکته جالب توجه اینجاست که این مجموعه شامل پایان نامه‌هایی از دانشگاه‌های معتبر و ... هستند.

شیرانی با بیان این مطلب افزود: سامانه گنج بیش از ۵۰۰ هزار پایان نامه تمام متن را در اختیار همه دانشگاه‌ها و به صورت دسترسی آزاد قرار داده است. یعنی وقتی امکان دسترسی را وسعت ببخشیم، قاعدتا مراجعه دانشجو به این پایان نامه‌ها بهتر خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پایان نامه آموزش تحقیقات و فناوری ایران داک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۵۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال از رفتار باشگاه‌های حاضر در لیگ برتر فوتبال در صدور بیانیه‌های اعتراضی انتقاد کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، منصور قنبرزاده درباره ابهام نسبت به قانون سازمان لیگ درباره جایگاه تیم‌های هم‌امتیاز در جدول لیگ برتر فوتبال اظهار داشت: ابهامی در مصوبه هیئت رئیسه وجود داشت. در این مصوبه صراحتاً آمده بود که در صورتی که امتیازات برابر باشد، تفاضل گل تعیین‌کننده است و بحث بازی مستقیم در میان نبود. این مصوبه متعلق به دوره قبل از هیئت رئیسه فعلی بود و اصلاح نشده بود. سازمان لیگ این ابهام را برطرف کرد.

وی در مورد جرایم سنگینی که سازمان لیگ برای باشگاه‌های بیانیه‌نویس در نظر گرفته است، خاطرنشان کرد: باشگاه‌ها به جمع‌بندی رسیدند که رفتارها در فوتبال حرفه‌ای نباید به این شکل باشد. برخی باشگاه‌ها در دقیقه 20 بیانیه می‌دادند و برای بیانیه‌نویسی، مسابقه‌ای بین باشگاه‌ها ایجاد شده بود. هیئت رئیسه سازمان لیگ در جلسه‌ای که تعداد قابل توجهی از اعضا در آن شرکت کرده بودند، خواستند که این مسئله ساماندهی شود.

قانون جدید سازمان لیگ؛ پالایش فضای مسموم به شرط شجاعت و شفافیت

نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال که با برنامه «ورزش و مردم» گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه تصریح کرد: جرایمی برای باشگاه‌ها در نظر گرفته شد که در صورت تکرار، مبلغ آن بیشتر می‌شود. تنبیهات انضباطی در حد محرومیت توسط کمیته انضباطی اعمال می‌شود. انتظار می‌رود همه باشگاه‌ها برای آرامش فضا، اعتراض‌های خود را به مبادی ذی‌ربط اعلام کنند.

قنبرزاده با بیان اینکه دست باشگاه‌ها از طریق قانون باز است، گفت: اعتراض باشگاه‌هایی که فکر می‌کنند حقی از آنها ضایع شده است، در کمیته‌های مربوطه بررسی خواهد شد. در این شرایط نیازی به بیانیه‌نویسی نیست. برخی باشگاه‌ها، قانون فوق را رعایت کردند و فقط یکی دو نفر که پیشکسوت محسوب می‌شوند، صحبت‌هایی کردند که از باشگاه‌ها خواستیم این موضوع را پیگیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • محکومیت سرکوب وحشیانه آزادی بیان در دانشگاه‌های آمریکا در خصوص مسئله غزه
  • جدیدترین شماره فیلم‌نگار با خلاصه فیلمنامه «آپاراتچی» و «آسمان غرب» منتشر شد
  • نامه محمدباقر قالیباف به رئیسی +جزئیات
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» کریستوفر نولان در شماره جدید فیلم نگار
  • سیناپس «آپاراتچی» و «آسمان غرب» و فیلمنامه «یادآوری» در فیلم‌نگار
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • قنبرزاده: باشگاه‌ها برای بیانیه‌نویسی مسابقه گذاشته بودند