Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی دارا با اشاره به اجرای طرح راه‌اندازی سامانه حدید داک توسط کانون تفکر زبرالحدید گفت: این سامانه با هدف بررسی تولیدات کانون‌های تفکر ایران و جهان و با بهره‌مندی از شبکه متفکران، محققان، نویسندگان و دانشجویان فعالیت می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی، علی دارا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سرعت تحولات در جهان کنونی بسیار بالاتر از سرعت درک آن‌ها است اظهار کرد: تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان امروزه با پدیده ” شوک اطلاعات ” مواجه هستند که بر اساس آن با حجمی عظیم از اطلاعات پراکنده مواجه می‌‌شوند که استفاده از آن‌ها را دشوار می‌‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر سامانه “حدید داک” با اشاره به آغاز طرح راه‌اندازی این سامانه توسط کانون تفکر زبرالحدید عنوان داشت: هدف از راه‌اندازی سامانه “حدید داک” مرور سریع ایده‌های سیاستی است.

وی مرور سریع گزارشات راهبردی تولید شده توسط کانون‌های تفکر برتر ایران و جهان را از جمله اقدامات صورت گرفته در سامانه “حدید داک” عنوان کرد و گفت: این سامانه از شبکه متفکران، محققان، نویسندگان و دانشجویان برخوردار بوده و پژوهشگران هر حوزه، تولیدات کانون‌های تفکر ایران و جهان را بررسی و ارائه خواهند کرد.

مدیر سامانه حدید داک عنوان کرد: کانون‌های تفکر جهان به طور کلی در ۱۵ حوزه موضوعی دفاع و امنیت ملی، سیاست اقتصاد داخلی، سیاست آموزشی، سیاست منابع و انرژی، سیاست خارجه و امور بین‌الملل، سیاست محیط زیست، امور بهداشت داخلی، امور بهداشت جهانی و سیاست توسعه بین‌الملل، اقتصاد بین‌الملل، سیاست علم وفناوری، سیاست اجتماعی، شفافیت و حکمرانی خوب، امنیت غذایی و امنیت آب فعالیت می‌کنند.

وی گزارشات راهبردی را ابزاری قدرتمند و تاثیرگذار در فرایند تصمیم‌گیری دانست و خاطرنشان کرد: سیاستگزاران به شیوه‌های نوینی برای ساماندهی و پالایش اندیشه‌های سیاستی نیاز دارند تا بتوانند به محیط سیاستگذاری که پیوسته در حال تغییر است واکنش موثرتری نشان دهند.

دارا ضمن تشریح روند فعالیت کانون‌های تفکر در سراسر جهان افزود: کانون‌های تفکر بر روی پروژه‌های تحلیلی در حوزه سیاست عمومی فعالیت داشته و با تولید تحقیقات، تحلیل‌ها و مشاوره در خصوص امور داخلی و موضوعات بین‌الملل، سیاستگزاران و عموم مردم را قادر می‌سازد تا در خصوص سیاست‌های عمومی تصمیمات آگاهانه بگیرند.

مدیر سامانه حدید داک کانون‌های تفکر را پلی میان جوامع دانشگاهی و سیاستگزاران دانست و تصریح کرد: این مراکز نقطه اتصال بین دولت و جوامع مدنی بوده و تلاش می‌کنند به عنوان صدایی مستقل در جهت منافع مردم، تحقیقات کاربردی و اساسی را با زبانی قابل فهم، قابل اعتماد و در دسترس تولید کنند.

وی با تاکید بر اینکه در عصر کنونی که عصر تزلزل و عدم قطعیت است، کانون‌های تفکر باید در خط مقدم قرار بگیرند گفت: کانون‌های تفکر با مطرح کردن سوالات دشوار، سیاست‌گزاران و مردم را ترغیب می‌کنند تا علاوه بر ادراک پیامدهای استراتژیک نظم جهانی جدید، هزینه و مزایای فناوری‌های جدید را درک کنند.

دارا با اشاره به شیوه‌های تاثیرگذاری کانون‌های تفکر ابراز داشت: تغییر شیوه بحث پیرامون یک موضوع یا تغییر اصل موضوع، ارائه آمار و تحلیل‌های جدید و ارائه پیشنهادات متداول به دولت از جمله این شیوه‌ها است.

مدیر پرژه حدید داک با اشاره به رده بندی کانون‌های تفکر در جهان گفت: ایالات متحده آمریکا با ۱۸۷۱ کانون تفکر، هند با ۵۰۹ کانون تفکر و چین با ۵۰۷ کانون تفکر رتبه اول تا سوم این حوزه را در جهان دارند.

دارا با اعلام اینکه ایران با برخورداری از ۶۴ کانون تفکر مشترکا با اسپانیا، شیلی، بولیوی و کلمبیا رتبه ۲۲ جهان را به خود اختصاص داده است عنوان داشت: رژیم غاصب صهیونیستی با ۶۹ کانون تفکر، جمهوری اسلامی ایران با ۶۴ کانون تفکر و ترکیه با ۴۸ کانون تفکر رتبه‌های اول تا سوم منطقه غرب آسیا و جنوب آفریقا را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در چهارمین نشست اندیشه‌های راهبردی گفت: بنا به فرموده امام خامنه‌ای مراجعه به نظرات متفکرین غربی، با تضارب آرایی که آن‌ها دارند، با پیشکسوتی در زمینه فکرآرایی و منظومه آرایی، برای متفکرین ما مفید خواهد بود به شرط آنکه از تقلید پرهیز شود؛ نیاید این اقدام به تقلید بیانجامد.

مدیر پروژه حدید داک خاطرنشان کرد: عموم مخاطبان می‌توانند جهت دسترسی به گزارشات راهبردی بررسی شده در این پروژه به صفحه اینستاگرام این سامانه به نشانی @hadid.doc مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کانون های تفکر ایران و جهان کانون تفکر بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۶۸۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)

به گزارش «تابناک» به نقل از جماران، هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۰۰ بود که دختری در خانواده‌ای از اهالی شیراز به دنیا آمد که اسمش را سیمین گذاشتند. او سال‌ها بعد شد یک نویسنده کاردرست که رمانی به نام سووشون از زیر چکاچک قلمش بیرون آمد. رمانی که به هفده زبان زنده دنیا ترجمه شده و یکی از پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی ایران است. سیمین دانشور به همسری جلال آل احمد در آمد. او در نخستین انتخابات که در فروردین سال ۴۷ انجام شد ریاست کانون نویسندگان ایران را عهده دار شد. امروز سالروز ولادت این بانوی ادیب ایرانی ما را بر آن داشت تا به خاطره‌ای از او با امام خمینی (س) بپردازیم. سیمین دانشور در همان اوایل انقلاب به همراه جمعی از اعضای کانون نویسندگان ایران خدمت امام رسیدند. در این دیدار بسیار تحت تاثیر محبت و لطف امام قرار می‌گیرد. خودش گفته است:

«وقتی امام را دیدم، تحت‌تأثیر او قرار گرفتم. آن‌قدر که این پیرمرد باشکوه، آرام و لطیف بود نمی‌توانستم در برابر اشتیاقی که پیدا کردم مقاومتی کنم. خم شدم و عبای ایشان را بوسیدم.» (۱)

مرحوم شمس آل احمد نیز در خاطره دیگری از این دیدار سیمین چنین روایت کرده است: 

با اوج گیری انقلاب اسلامی آقای خمینی به ایران آمدند. من در آن ایام مریض بودم و در خانه و بیمارستان بستری. امام در مدرسه (علوی) ساکن شدند. من اخبارش را از روزنامه و رادیو و تلویزیون پیگیری می‌کردم. تشنگی و شوق مردم برای دیدن ایشان وصف ناپذیر بود. من هم خیلی شایق بودم. در آن زمان گروهی از اعضای کانون نویسندگان ایران - که من در اول انقلاب با دیدن مسائلی از آن استعفا کرده بودم به خدمت آقا رفتند که خبرش در مطبوعات منعکس شد. در آن جلسه امام به خانم سیمین دانشور عنایت کرده چند کلمه هم با ایشان صحبت می‌نمایند. در آن روز‌ها به آنهایی که خدمت امام رفتند حسودیم می‌شد و خانم دانشور هم به من پز می‌داد که من رفتم امام را دیدم و شما ندیدید! (۲)

مرحوم شیخ مصطفی رهنما، تنها عضو روحانی کانون نویسندگان از آن دیدار تاریخی نقل می‌کند: «.. در این دیدار خانم سیمین دانشور در حال بالا رفتن ار پله‌ها به من گفت: آقای رهنما من چادر سرم نیست، امام ناراحت نشود. من گفتم: نه همین روسری را که مقداری جلو بیاوری تا موی سرتان پوشیده باشد کافی است.»
 
۱. پناهی‌فرد، سیمین دانشور در آیینهٔ آثارش.

۲. این بخش از مطلبی که پیش از این در سایت جماران منتشر شده بود، استخراج شده است.

دیگر خبرها

  • پرسپولیس خیال هوادارانش را راحت کرد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»
  • نحوه بارگذاری مدارک پذیرفته‌ شدگان آزمون آموزگاری + لینک بارگذاری و مدارک لازم
  • آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان «آزمون‌ آموزگاری»/ مراحل گزینش و مدارک امتیازآور
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری